Mediaeval Baebes

Het jaar is bijna voorbij en dus kan de prijs voor de opmerkelijkste groepsnaam op cd in 2003 worden bekendgemaakt. De Leven &cetera-award voor de opmerkelijkste groepsnaam is dit jaar voor ... Mediaeval Baebes. (Geroffel! Applaus!! Gejoel!!!) De Mediaeval Baebes (Middeleeuwse Mokkels) zingen op hun nieuwe cd Mistletoe & Wine oude Engelse, Ierse en Franse liedjes in kerstsfeer, de oudste zelfs uit de 11de eeuw. De Londense groep telt acht jonge zangeressen uit zes landen, die soms zingen en spelen op de wijze van de Mokkeleeuwen, maar elders klinkt het met modernere instrumentale begeleiding ook wat eigentijdser. Het is allemaal veel kleiner en intiemer dan Carmina Burana in de versie van Carl Orff. De Baebes zijn niet van eergisteren, ze hebben ook hun eigen website www.mediaevalbaebes.com. In het cd-boekje staan veel, bijna onleesbaar gecalligrafeerde titels, en ook op de site staan gothische letters. Minpuntje van deze cd is het ontbreken van teksten.

Mediaeval Baebes: Mistletoe and Wine Nettwerk 557690 2

    • Kasper Jansen