Geldproblemen Emmen

Voetbalclub Emmen kan niet aan de betalingsverplichtingen voldoen. De betaald voetbalorganisatie heeft de schuldeisers om uitstel gevraagd, bevestigde voorzitter H. Weggemans van de raad van commissarissen van BVO Emmen gisteren.

Een van de schuldeisers is de gemeente Emmen. Vorig jaar leende de club 1,8 miljoen euro van de gemeente om een faillissement te voorkomen. Per jaar moet twee ton worden terugbetaald. Eind vorige maand had dat geld binnen moeten zijn, maar de BVO heeft het geld niet en wil uitstel. De gemeente Emmen voelt daar niets voor en heeft de club gemaand alsnog te betalen.

Weggemans presenteert nog deze maand een plan dat moet leiden tot een structurele oplossing voor alle schulden. Het plan houdt waarschijnlijk in dat er aandelen uitgegeven gaan worden voor het stadion en de andere eigendommen. Het kapitaal dat daardoor binnenkomt, kan gebruikt worden om de club financieel gezond te maken. In totaal heeft de Drentse profclub ruim 5 miljoen euro schuld en bezittingen ter waarde van 6 miljoen euro. Emmen speelde gisteravond met 1-1 gelijk tegen AGOVV.