Estrella Acosta

Wat je ver haalt is lekker zegt men maar soms komt het lekkere gewoon naar je toe. Zoals zangeres Estrella Acosta die na een Cubaanse jeugd via Texas naar Nederland kwam.

Op AlmaGuajira gaat ze terug naar haar muzikale roots, te weten de landelijke son die veel Nederlanders hebben leren kennen via het succes van de Buena Vista Social Club. De zang van Estrella is helder en onopgesmukt, de koortjes klinken puntig en in de arrangementen zit genoeg ruimte om de musici te laten schitteren. De percussie van Liber Torriente en Armando Vidal is altijd raak, de tres van Carlos Irragorri twinkelt levendig en trompettist Joe Rivera en fluitist Mark Alban Lotz spelen prima solo's .

Wie in plaats van liflafjes en flauwe `hypes' liever een eerlijke hap op zijn bord vindt zit goed als Estrella Acosta op 12/12 met deze band in het Amsterdamse BIMhuis staat.

Estrella Acosta: Alma Guajira EStar CD 132 (Distr. BVHAAST)

    • Frans van Leeuwen