Bondscoach Advocaat: `Een moeilijke groep'

Bondscoach Dick Advocaat van het Nederlands elftal zag er de humor wel van in, dat Oranje bij een voetballoting opnieuw aan Tsjechië is gekoppeld. ,,We weten inmiddels waar het ligt'', grapte de keuzeheer gisteravond na de trekking voor de WK-kwalificatie in de Frankfurter Festhalle.

Advocaat sprak over ,,een moeilijke groep waarin het niet tussen twee landen zal gaan. Roemenië, Finland en zelfs Macedonië zijn landen waar je punten tegen kan verspelen. Dat kan overigens ook een voordeel zijn, omdat Tsjechië tegen die landen ook kan verliezen of gelijkspelen.''

Advocaat had de Tsjechen liever niet geloot. ,,Als ik eerlijk ben, had ik natuurlijk het liefste Zweden gehad uit de eerste groep. Dat was op papier de makkelijkste tegenstander. Maar dat mocht niet zo zijn.'' Lachend: ,,Dit is de loting, dus we zullen het maar met deze groep doen.'' Naast Tsjechië ziet Advocaat in Roemenië en Macedonië de zwaarste tegenstanders in de strijd om de eerste plaats.

De Tsjechische bondscoach Karel Brückner reageerde hoogst verbaasd op de loting. ,,Het is zeer curieus dat we in deze reeks opnieuw aan Nederland zijn gekoppeld'', sprak de Tsjech. ,,Ik schat de Roemenen ook zeer hoog in'', zei Brückner.

De Tsjechische sterspeler Tomas Rosicky was onder de indruk van de manier waarop de Duitse autocoureur Michael Schumacher tijdens de loting Nederland en Tsjechië aan elkaar verbond. Rosicky: ,,Hij is een goede autocoureur, maar voor een loting moet hij nog maar eens goed trainen. Hoe is het mogelijk dat we weer tegen Nederland moeten spelen?''