Nationaal record 100 m schoolslag Van Valkengoed

Thijs van Valkengoed is gisteren in Federal Way open Amerikaans kampioen geworden op de 100 meter schoolslag. De Nederlander klokte in de finale 1.01,52 minuten, goed voor een Nederlands record en een startbewijs voor de Olympische Spelen in Athene. Marleen Veldhuis bezorgde Nederland de tweede open Amerikaanse titel. Zij won de 50 meter vrije slag in een persoonlijk record van 25,24, wat eveneens deelname aan `Athene' betekende. Eerder bleef Chantal Groot met 25,96 ruim viertiende van een seconde verwijderd van de eis voor een startbewijs in Athene. Met de concurrentie van wereldrecordhoudster Inge de Bruijn en Veldhuis is de kans daarop overigens niet zo groot. Johan Kenkhuis bleef met 22,82 tweetiende boven de vereiste tijd voor vormbehoud. Op de 100 meter schoolslag toonde Madelon Baans met 1.10,22 vormbehoud. Ook zij dwong ook deelname aan de Spelen af.