Agent om schieten niet vervolgd

De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren een voormalige Amsterdamse politieagent ontslagen van rechtsvervolging. De uitspraak is conform de eis van het openbaar ministerie. De man moest zich verantwoorden voor het neerschieten van Kenneth M., tijdens een twist in een woning in Amsterdam-Zuidoost in februari 2000. M. overleefde de twee door de politieman afgevuurde kogels. Volgens de rechtbank en het OM kon de agent niet anders dan schieten, omdat het slachtoffer de collega van de agent en een vrouw met een mes probeerde te steken. Het OM had aanvankelijk, na een onderzoek van de rijksrecherche, besloten niet tot strafvervolging over te gaan. M. spande echter bij het gerechtshof een klachtprocedure tegen het OM aan om alsnog gedaan te krijgen dat de politieman werd vervolgd.