Voorkeur Muziek

Blauwbaard

Het Radio Symfonie Orkest geeft zondag 7 december o.l.v. Marc Soustrot uitvoeringen van de suite Pelléas et Mélisande van Debussy en de opera Blauwbaards burcht van Bartók. Solisten zijn Lászlo Polgár (Blauwbaard) en Ildiko Komlosy (Judith), die deze rollen ook zingen op een pas verschenen cd, gedirigeerd door Iván Fischer. De radio-opname wordt uitgezonden door de Tros via Radio 4 op 2 jan 20u.

Radio Symfonie Orkest 7 dec 14u15 Vredenburg, Utrecht. Res. 030-2314544.

British Season

De Engelse dirigent Sir Simon Rattle, de chef-dirigent van de Berliner Philharmoniker, dirigeert tijdens het British Season in het Amsterdamse Concertgebouw het Orchestra of the Age of Enlightenment op zondag 7 december.

Op het programma: Tragische Ouvertüre en Variaties op een thema van Haydn van Brahms, Vioolconcert van Schumann met solist Thomas Zehetmair en Vierde symfonie van Schumann.

British Season met Simon Rattle op zondag 7 dec. 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345

Poema's

Nooit bedoeld als een serieuze rockgroep, maar het vriendenclubje van Acda & de Munnik en Van Dik Hout scoorde wel degelijk serieuze hits met Houten hart en Zij maakt het verschil.

Hun debuutalbum is maar meteen een Best Of en de afscheidsconcerten van De Poema's krijgen een bijna Doe Maar-achtig kader nu de gelegenheidsformatie op veler verzoek viermaal in de enorme betonnnen muziekbunker in de Bijlmer moet aantreden.

7, 8, 9 en 10 dec 20u Music Hall, Amsterdam ZO. Res 0900-3001250.