Slechtste literaire seksscène

De elfde Bad Sex in Fiction Award is gisteren in Londen uitgereikt aan de Indiase schrijver Aniruddha Bahal, voor een passage waarin de heldin wordt vergeleken met een Volkswagen. Met de jaarlijkse prijs wil het Engelse tijdschrift The Literary Review de aandacht vestigen ,,op het lompe, smakeloze [...] gebruik van overbodige passages met seksuele beschrijvingen in de moderne roman, en dat te ontmoedigen.'' Bahal, een onderzoeksjournalist die bekend staat om zijn artikelen over corruptie, versloeg andere genomineerden als Paolo Coelho, John Updike, Paul Theroux en Tama Janowitz. Hij verklaarde blij te zijn een prijs te hebben gekregen voor een seksueel expliciete passage, omdat er in India volgens hem teveel censuur is.

De winnende passage is afkomstig uit zijn roman Bunker 13: ,,Ze vult je motorolie bij voor de cross-country race die staat te beginnen. Je toerental vliegt naar nieuwe hoogten. Nog langer wachten zou kostbaar tijdverlies betekenen... Ze accelereert als een Bugatti. Je wilt haar liever op de gestage draf van een Volkswagen. Pers het maximum aantal mijlen uit je liter benzine. Maar ze vreet het asfalt, met vlammende cilinders.''

De prijs werd uitgereikt door popster Sting, die ooit opzien baarde met de uitspraak dat hij acht uur lang de liefde kon bedrijven. Later relativeerde hij dit: ,,Dat was inclusief vier uur smeken, een etentje en een film.''