Philips verwacht minder verlies

Financieel bestuurder J. Hommen van elektronicaconcern Philips verwacht dat het nettoverlies in het vierde kwartaal zal dalen, de omzet zal stijgen en de cash flow groter wordt. Hij zegt dat vandaag in een toespraak in München. Volgens de topman heeft Philips maatregelen genomen om zijn concurrentiepositie te verbeteren en kan het daarom nu in vrijwel alle divisies profiteren van de aantrekkende markt. Hij verwacht eind 2003 dat de verhouding schuld ten opzichte van het eigen vermogen uitkomt op 20/80. Vorig jaar was dit 27/73. Op een verder stabiele beurs steeg het aandeel vanochtend met ruim 2 procent naar 25,23 euro.

Gerectificeerd

Philips

Het artikel Philips verwacht minder verlies (4 december, pagina 13) dicht bestuurder Hommen de verwachting toe dat het nettoverlies van Philips het vierde kwartaal daalt. Hommen liet zich niet uit over het nettoresultaat, maar alleen over kasstroom en schuldpositie.