Afgang Barça in Malaga

Drie dagen voor de thuiswedstrijd tegen Real Madrid heeft FC Barcelona gisteravond een 5-1 nederlaag geleden bij Malaga. De Catalaanse club had daar sinds 1976 niet meer verloren. Barcelona heeft nu tien punten achterstand op Real, dat in stadion Nou Camp al twintig jaar niet heeft gewonnen van de aartsrivaal. De positie van trainer Rijkaard van Barcelona komt onder grote druk te staan als hij zaterdag niet wint van Real.

De enige tegentreffer van Barcelona was een eigen doelpunt van Fernando Sanz, een speler die in dienst is bij Malaga. Voor de thuisclub scoorde Salva driemaal. Binnen een kwartier maakte hij 2-0. Diego Alonso en Canabal troffen ieder een keer doel. Barcelona speelde met de Nederlanders Cocu, Kluivert en Overmars. De laatste viel in. De Braziliaanse ster Ronaldinho was nog geblesseerd.

Real Madrid verdedigt zaterdag in Nou Camp de koppositie in de Primera Division. De `Koninklijke' won gisteravond met 2-0 van stadgenoot Atletico. Valencia verspeelde de leiding door een 0-0 gelijkspel bij Sociedad. Deportivo speelde gisteravond met 1-1 gelijk tegen Valladolid.