Tennisbond stelt Schapers na klacht op non-actief

De Nederlandse tennisbond heeft Michiel Schapers op non-actief gesteld. Naar aanleiding van klachten over zijn functioneren is de tennisbond een onderzoek naar de jeugdbondscoach begonnen. Schapers belandt niet voor het eerst in zijn loopbaan op een zijspoor. In 2000 zegden spelers uit het Davis-Cupteam het vertrouwen in hem op. Tjerk Bogtstra nam de plaats van de oud-speler over. Schapers werd coach van Jong Oranje. Schapers beraadt zich op stappen. ,,Ik hoop daar vrijdag meer duidelijkheid over te hebben. Mijn advocaat heeft mij aangedragen tot die tijd niets meer te zeggen'', aldus Schapers tegen het ANP. Schapers heeft bij de bond een contract voor onbepaalde tijd. Jonge spelers zouden bij de Davis Cup voor junioren in september hebben aangegeven dat ze Schapers niet langer als coach wilden hebben. Het zou hem ontbreken aan de juiste communicatieve vaardigheden.