Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee Vandaag. Aandacht voor het standpunt van minister De Geus (Sociale Zaken) dat de Arbeidstijdenwet kan worden versoepeld. De overheid is er volgens de De Geus niet om allerlei regels op te leggen voor werktijden en pauzes. Het is genoeg vast te leggen dat er een wekelijkse rustdag is, in principe op zondag, en een bepaalde rusttijd per etmaal, aldus de minister. Ned.2, 18.25-19.10u.

Netwerk. Een reportage over het werk van de Belgische journaliste Els de Temmerman. Zij heeft haar journalistieke carrière stopgezet om een opvangcentrum in Noord-Oeganda te leiden. Daar wordt hulp geboden aan kindsoldaten die hebben gediend in het leger van rebellenleider Joseph Kony. De kinderen wisten te ontsnappen. Ned.1, 20.30-21.07u.

Nova. Onder meer aandacht voor een onderzoek naar psychische stoornissen bij gedetineerde jongeren. Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 90 procent van de jongeren lijdt aan één of meer stoornissen. Ned.3, 22.20-23.10u.

INFORMATIEF

Krachtstroom. Presentatoren Yoeri Albrecht en Lennart Booij proberen ditmaal te achterhalen wat de drijfveren van de jonge politici Joost Eerdmans (LPF) en Fatima Elatik (PvdA) zijn. Ned.1, 23.08-23.43u.

Sunny Delight. A juicy tale. De frisdrank Sunny Delight was hét marketingsucces van de jaren negentig. Totdat een meisje oranje werd na het drinken van grote hoeveelheden van de frisdrank. BBC2, 20.30-21.00u.

AMUSEMENT

Weltevreden op 10. Komische talkshow gebaseerd op de Britse comedy-serie The Kumars at no. 42. De Surinaamse familie Weltevreden ontvangt deze week acteur Daan Schuurmans en Patty Brard. Ned. 3, 20.30-21.00u.

Six feet under. Afl. the secret. Amerikaanse dramaserie over een familie die een begrafenisonderneming runt. Ned. 3, 21.00-22.00u.

CULTUUR

Imagine. Serie over kunst en cultuur gaat dit keer over de excentrieke fotograaf Martin Parr die wordt gezien als de meeste invloedrijke fotograaf van zijn generatie. BBC1, 23.25-0.25u.

DOCUMENTAIRE

Guten Morgen, Kabul. Documentaire over het werk van Duitse soldaten in Afghanistan. ARD, 23.30-0.45u.

FILM

Deep Blue Sea (Renny Harlin, 1999, VS). Eenduige, technisch uiterst vakkundige thriller waarin medewerkers van ingestort onderwaterlaboratorium zich belaagd weten door genetisch gemanipuleerde, relatief intelligente haaien. Met Samuel L. Jackson, LL Cool J. Veronica, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Love & Sex (Valerie Breiman, 2000, VS). Famke Janssen speelt hoofdrol in niet erg puntige love story. Als journaliste valt ze tegen beter weten in voor knurftige kunstschilder Jon Favreau. Ned.2, 20.40-22.02u.

*Amores perros (Alejandro González Iñárritu, 2000, Mexico). Energiek regiedebuut van voormalige diskjockey schetst een duister en ondoorgrondelijk beeld van Mexico. In een van Quentin Tarantino afgekeken stijl en structuur vlecht de film drie verhaallijnen door elkaar, over drie hondenliefhebbers: een werkloze jongeman, een kitscherig-chique fotomodel en een zwervende huurmoordenaar. De regisseur is een hip talent, maar achter zijn visuele bravoure zou men onbenullige scoringsdrift kunnen vermoeden. Canvas, 21.00

-23.30u.

*The Pink Panther (Blake Edwards, 1964, VS). Doldwaze komedie waarin Peter Sellers voor het eerst te zien was als blunderende inspecteur Clouseau. In Zwitserland jaagt hij op een juwelendief. Ook met Claudia Cardinale, David Niven en Capucine. Veronica, 22.50-0.55u., onderbroken door reclame.

RADIO

Kunststof. Presentator Frénk van der Linden praat met actrice Linda van Dyck die vanaf deze week op de planken staat met het stuk The Goat of Wie is Sylvia. Radio 1, 19.00-20.00u.

De avonden. Onder meer het gesproken uitzicht van de Amsterdamse schilder Kris Spinhoven, een gesprek met de Engelse schrijver Adam Thirwell over zijn roman Politiek en tegen elven een kort verhaal van Arnon Grunberg vanuit België. Ook een gesprek met Gert van Dijk van het Rathenau Instituut naar aanleiding van de discussie over orgaandonatie. Presentatie Wim Noordhoek en Wim Brands. 747 AM, 22-02-24.00u.