Parkeerwachten in Haarlem verdacht van bonnenfraude

De gemeente Haarlem verdenkt elf parkeercontroleurs van fraude. Mogelijk hebben zij zichzelf en collega's bevoordeeld door onterecht parkeerboetes in te trekken. Ook zijn er particulieren en bedrijven waarvan boetes opvallend vaak werden geseponeerd. Dit maakte wethouder T. de Lange gisteren bekend. De gemeente gaat de betrokken controleurs eerst horen en beslist dan of er disciplinaire maatregelen tegen hen worden genomen. Tot die tijd zijn ze gewoon in functie. Hangende het onderzoek mogen alle 33 controleurs niet langer zelf boetes intrekken. Dat wordt voorlopig gedaan door de groepsleiding. Aanleiding voor de verdenking is een accountantsonderzoek, dat wijst op de mogelijkheid tot misbruik. Uit nader onderzoek door een extern bureau bleek dat sinds 1 maart in een aantal gevallen sprake was van opmerkelijk seponeergedrag. Hoeveel geld de gemeente is misgelopen door onterecht ingetrokken boetes is nog niet bekend.