Internet www.nrc.nl

Leven met aids. Twintig jaar na de ontdekking van aids komt de bestrijding pas echt op gang. Aids-patiënten in ontwikkelingslanden zijn niet langer gedoemd snel te sterven, ze kunnen worden behandeld. Aan de andere kant dreigt de aids-epidemie met name in Afrika nog steeds apocalyptisch vormen aan te nemen. Op de site van NRC Handelsblad een korte serie artikelen over `Leven met aids': www.nrc.nl/buitenland/aids.html.

Discussie adviseurs. Jaarlijks geven ministeries, provincies en gemeenten miljarden uit aan adviezen. Politieke of economische belangen maken dat de conclusies van deze adviezen vaak al van tevoren vastliggen. Daarom moeten adviseurs niet op de stoel van de politiek gaan zitten en de politiek niet op de stoel van deskundigen, vindt geofysicus Guus Berkhout, innovatiedeskundige en oud-voorzitter van de commissie over de geluidsnormen voor Schiphol. Is de onafhankelijke adviseur werkelijk onafhankelijk? Discussie op www.nrc.nl/discussie.

Weblog. Internetjournalist Marie-José Klaver houdt sinds kort op de site een weblog bij, een internetdagboek met korte, actuele berichten en persoonlijke observaties. Ze schrijft onder meer over privacy, wetgeving, beveiliging, bijzondere websites en cybercultuur. http://weblog.nrc.nl. Tips naar klaver@nrc.nl.