Roda JC-voorzitter Pickée overleden, uitstel duel Ajax

Op 65-jarige leeftijd is Theo Pickée, de voorzitter van voetbalclub Roda JC, gisteren overleden. Hij was al geruime tijd ziek. ,,Een heel groot verlies'', sprak vanochtend medebestuurslid Nol Hendriks, die vanaf 1981 met hem samenwerkte. Pickée, makelaar en projectontwikkelaar van beroep, was vanaf 1980 bestuurlijk betrokken bij Roda JC. Hij fungeerde sinds mei 1991 als voorzitter. Hendriks: ,,In die functie heeft hij bij Roda JC een geweldigde organisatie en een prachtig stadion neergezet. Theo was heel dominant aanwezig, maar hij verloor nooit de menselijke en sociale aspecten uit het oog.'' Pickée bezocht vorige maand nog in de Arena de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Schotland. ,,Daarna ging het snel slechter met hem. We zullen hem bij Roda JC heel erg missen'', zei Hendriks. De uitvaartdienst voor Pickée is zaterdag in de Annakerk in Heerlen. Het competitieduel tussen Roda JC en Ajax, dat vrijdagavond in Kerkrade zou worden gespeeld, is uitgesteld.