Moordenaar in Italië veroordeeld

Een gedetineerde die enkele honderden zogeheten drugsgerelateerde delicten in Amsterdam op zijn naam heeft staan, blijkt in Italië bij verstek te zijn veroordeeld voor moord. Dat zegt een woordvoerder van het openbaar ministerie in Amsterdam.

De man, `Youssef', werd in februari van dit jaar gearresteerd wegens een geweldsmisdrijf op de Zeedijk. In oktober werd hij ter zake van zware mishandeling door de rechtbank veroordeeld. Vandaag wordt het Italiaanse uitleveringsverzoek door de rechtbank in Amsterdam behandeld.

De man is ook in België gesignaleerd. Hangende het Italiaanse uitleveringsverzoek zijn de Belgische autoriteiten in kennis gesteld van zijn aanhouding. De man kon zich steeds aan uitlevering onttrekken omdat hij zich bij voortduring bediende van valse namen. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Volgens het ochtendblad heeft de man zich aan 334 misdrijven in de hoofdstad alleen schuldig gemaakt. Onderzoek tijdens zijn detentie door de politie leerde dat hij verdacht werd van diverse misdrijven in het buitenland, waaronder een roofmoord in Italië. Daar is hij veroordeeld voor moord op een oudere vrouw die met haar hoofd in tape omwonden werd gevonden achter een matras.

De man werd aangehouden nadat hij bij een ruzie op de Zeedijk de duim van iemand had afgesneden.