Interview NOVA

Televisie-recensent Beerekamp schreef in zijn rubriek `Het Beeld' (NRC Handelsblad, 26 november) over het interview dat Nova uitzond met mevrouw Sandra Saakasjvili-Roelofs. Wij namen dat interview over van de VRT. Beerekamp suggereert dat wij het wellicht te veel moeite vonden om zelf naar Terneuzen af te reizen. Of dat wij onze goede wil willen tonen aan staatssecretaris Van der Laan door `grensoverschrijdend' samen te werken.

Erg grappig natuurlijk, maar helaas onjuist. Op maandagochtend ben ik vanuit Hilversum naar Terneuzen gereden. In gezelschap van een Zeeuwse cameraman meldde ik me bij de flat waar mevrouw Saakasjvili verbleef. Haar vader deed via de intercom het woord. Geen interview met zijn dochter, meldde hij ons. Zij had gekozen voor het NOS-journaal en de VRT. We namen daarop contact op met de redactie van VRT rubriek TerZake. TerZake bleek inderdaad samen met het NOS-journaal een exclusieve afspraak met mevrouw Roelofs te hebben gemaakt. Maar omdat wij met TerZake samenwerken was mevrouw Roelofs bereid het interview dat zij met onze Belgische broerders had gehouden alsnog te delen met NOVA. Zo gezegd zo gedaan. Onze reis naar Terneuzen was niet tevergeefs. Toegegeven, het is leuker als je zelf een interview kunt afnemen. Maar als dat er niet inzit, is samenwerken met collega's second best. Dat is echter wel wat anders dan te beroerd zijn om de deur uit te gaan, zoals Beerekamp suggereert.

    • Verslaggever Nova
    • Jan van Loenen