Duel Cruijff-schaal blijft in de Arena

De strijd om de Johan Cruijff-schaal zal ook voorafgaand aan volgend seizoen in de Amsterdam Arena worden afgewerkt. Dit jaar was er discussie over de plaats van handeling omdat de supportersgroepen van FC Utrecht en PSV – de clubs die om de JC-schaal streden – ontevreden waren over toewijzing van kaarten en het gebruik van de combiregeling.

De KNVB heeft het evenement inmiddels grondig geëvalueerd en wil vasthouden aan de Arena en Amsterdam als speelstad, mede na ruggenspraak met Johan Cruijff. Wel voert de voetbalbond op 9 december nog overleg met de gemeente Amsterdam en de directie van het stadion om enkele randvoorwaarden beter te regelen dan in het verleden het geval was.

Volgens directeur betaald voetbal Henk Kesler moeten er voor supporters van de clubs geen vervoersbeperkingen heersen. ,,Het kan niet zo zijn dat PSV-supporters niet naar de wedstrijd kunnen. Amsterdam afficheert zich als de sporthoofdstad van Nederland. Dan zou het raar zijn als ze de Johan Cruijff-schaal zouden wegjagen'', aldus Kesler.

Ook Cruijff heeft zich al met de zaak bemoeid. De naamgever van het duel overweegt zijn naam niet langer aan de wedstrijd te verbinden, als de problemen rond het treffen niet worden opgelost. Kesler: ,,En ik denk niet dat ze een van de beste sportmensen die Amsterdam ooit heeft voortgebracht, tegen zich in het harnas willen jagen.''