Conciërge vast na aanranding

Een 50-jarige conciërge van de Christelijke Scholengemeenschap Comenius in Leeuwarden is aangehouden op verdenking van aanranding van een leerlinge. Dit zou hebben plaatsgevonden in de periode tussen mei 2002 en mei dit jaar. De school heeft de man geschorst.

Volgens de politie zou de conciërge de indertijd 13-jarige leerlinge ook via een chatlijn op internet ,,oneerbare voorstellen'' hebben gedaan. Hoewel dit laatste niet strafbaar is, was het voor de vader van de leerlinge wel de reden zijn dochter aangifte te laten doen. Een woordvoerder van de politie zegt met nadruk dat de leerlinge het enige slachtoffer is. Of de man inmiddels bekend heeft, wil de politie niet zeggen. De computers van de conciërge worden nu nader onderzocht.

Directeur C. Kuiper van de scholengemeenschap is geschokt door de aanhouding van zijn medewerker. ,,Er restte ons niets anders dan hem te schorsen. Als een volwassene zo omgaat met een leerling die aan onze zorg is toevertrouwd, houdt het op.'' De voorstellen die de verdachte het meisje deed waren volgens Kuiper ,,op het platte af''. ,,Het is tragisch als iemand, die als sympathiek bekend stond, zo over zijn grenzen heengaat.''