Clijsters niet naar Olympische Spelen

De Belgische tennisster Kim Clijsters zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Athene. De nummer twee van de wereldranglijst heeft dat gisteren verklaard in Melbourne, waar ze het afgelopen weekeinde als toeschouwer aanwezig was bij de Davis-Cupfinale tussen Australië en Spanje.

De 20-jarige Clijsters ziet van de Spelen af uit loyaliteit tegenover haar kledingsponsor Fila. Tijdens de Spelen zou de Vlaamse in kleding van Adidas moeten lopen, de sponsor waarmee het Belgisch Olympisch Comité een verbintenis heeft afgesloten. ,,Ik heb besloten om niet naar de Olympische Spelen te gaan. Ik wil immers eerlijk blijven met de mensen met wie ik een contract heb afgesloten. Zij waren de enige die me twee jaar geleden wilden hebben. Men probeert ze nu zwart te maken, terwijl ze alleen maar correct zijn. Dat is jammer'', liet Clijsters in een dagboek op haar website weten.

Justine Henin, de Waalse nummer één bij de tennisvrouwen, kent geen probleem met haar sponsor. Zij staat al onder contract bij Adidas. Clijsters zei te hopen dat ,,Justine goud in Athene pakt''.

Clijsters maakte verder bekend dat zij in 2004 weer beschikbaar is voor de Fed-Cupploeg van België. Zij meldde zich net als Henin in november af voor het finaletoernooi in Moskou. België werd dit jaar in de halve eindstrijd kansloos uitgeschakeld door de Verenigde Staten. Frankrijk won de Fed Cup.