Supporter Heracles tekent voor goed gedrag

Het bestuur van SC Heracles stelt een gedragscode op voor de eigen supporters. Die moeten het schriftelijke reglement tekenen voordat ze mee mogen naar uitwedstrijden, zo bevestigde bestuursvoorzitter J. Smit vandaag.

Het bestuur van de Almelose voetbalclub neemt deze maatregel naar aanleiding van de ernstige supportersrellen op 22 november in Rotterdam tijdens en na het duel met Sparta.

De politie pakte die dag 74 aanhangers van Heracles op die betrokken waren bij hevige vechtpartijen in Rotterdam. Een aanhanger uit Almelo raakte zwaar gewond nadat hij in de trein door een steen was geraakt.

De eerstedivisieclub zal zelf de gedragsregels opstellen. ,,Onthouden van provocatie, geen vernielingen aanrichten en geen drankgebruik tijdens de wedstrijd bijvoorbeeld'', licht Smit het reglement toe.

Wie zich niet aan de gedragsregels houdt, krijgt een boete of een stadionverbod opgelegd. Hoe hoog de boetes zijn, kan Smit nog niet zeggen. ,,We zijn nog bezig met het maken van het reglement.'' De gedragscode komt te liggen bij de twee verkooppunten van de kaartjes. Na ondertekening van het reglement krijgt de koper pas het kaartje. Om fraude met ondertekening te voorkomen, moet de koper zich bij het verkooppunt legitimeren.

In de regel gaan ongeveer 150 tot tweehonderd supporters van Heracles mee naar uitwedstrijden. Voortaan wordt de combiregeling toegepast.

Voor de komende uitwedstrijd, op vrijdag 5 december in Helmond, neemt Heracles hoogstwaarschijnlijk geen supporters mee. Volgens Smit hebben de burgemeester van Helmond en de KNVB daarop aangedrongen om mogelijke rellen te voorkomen.