Eenvoudige zege van PSV tegen Zwolle

PSV beleefde enkele dagen na de inspanningen in de Champions League tegen Monaco een gemakkelijke zaterdagavond bij FC Zwolle. Niet alleen behaalde de ploeg uit Eindhoven een eenvoudige overwinning (4-0), van de eerste drie treffers kwamen er nog eens twee op naam van een Zwollenaar.

Alleen in de openingsfase speelde FC Zwolle – dit seizoen pas goed voor één overwinning – aardig mee. Maar toen de Zwolse middenvelder Schol de bal wat ongelukkig achter zijn eigen doelman Van der Werff werkte, verdween het venijn meteen uit de wedstrijd.

Aanvankelijk leek het er even op dat PSV dezelfde fout zou maken als een week eerder bij NEC. Daar leidde een welhaast apathische start binnen tien minuten tot twee tegentreffers. Daartoe ontbrak FC Zwolle de macht.

Het ongelukkige moment van Schol, na een kopbal van Park, veranderde het spelbeeld. PSV nam bezit van de wedstrijd. Dat leidde nog voor de rust tot het tweede doelpunt. Vogel rondde een opzetje van Park, Lee en Robben af.

Het tweede deel was amper begonnen, of eigen treffer nummer twee viel. Yobo deed dat bovendien wat opzichtiger (en onnodiger) dan Schol in een eerder stadium. De Nigeriaanse verdediger gleed een voorzet van Robben over de lijn. Met een aardige solo zorgde Robben vervolgens voor de 4-0.

FC Utrecht heeft met een halve spelersgroep gisteren verdiend Roda JC opzij gezet: 3-1. De ovatie van het immer luidruchtige thuispubliek verdiende Utrecht door te winnen op basis van beleving en strijdkracht. De lijst met afwezigen was bij Utrecht, dat de KNVB vergeefs om uitstel van het duel had gevraagd, bijna net zo lang als het rijtje aanwezigen.

Roda, dat vorige week nog AZ met 5-1 had afgedroogd, leek al bij voorbaat medelijden te hebben met `patiënt' Utrecht. Utrecht profiteerde volop van de Limburgse vriendelijkheid. Met Bosschaart als opvallende aangever bij de eerste twee goals, van Vandenbroeck (eigen doel) en De Groot. Cristiano (2-1) en Leitoe zorgden voor 3-1.

AZ is gisteren door een late gelijkmaker van José Fortes Rodriguez tegen RKC aan een tweede achtereenvolgende nederlaag ontsnapt. Door het gelijkspel blijft de Alkmaarse ploeg op de derde plaats in de eredivisie, met acht punten minder dan lijstaanvoerder Ajax.