Duitsland echt toernooielftal

Duitsland is niet zo sterk als in 1972, 1980 of 1996, toen het Europees kampioen werd. En de selectie mist ook de kwaliteit van de ploeg die in 1954, 1974 en 1990 wereldkampioen werd. De huidige Mannschaft staat onder leiding van oud-international Völler, die als bondscoach van een matige ploeg succesvol was op het afgelopen WK. De Duitsers werden pas in de finale verslagen en manifesteerden zich weer als een elftal dat tijdens een toernooi steeds beter in vorm raakt. Wat dat betreft lijkt het gunstig voor Oranje dat het in Portugal begint tegen Duitsland. De tweede plaats op het WK 2002 was een verrassing, nadat Duitsland tijdens Euro 2000 roemloos werd uitgeschakeld. Doelman Kahn en spelverdeler Ballack van Bayern München zijn de belangrijkste spelers. Middenvelder Schneider van Bayer Leverkusen is een loopwonder op het middenveld. Duitsland ontbreekt nooit op een eindronde en plaatste zich ook weer voor het EK. Het eindigde in de kwalificatiegroep met klein verschil voor Schotland en IJsland, dat in Reykjavik met 0-0 gelijkspeelde. Na afloop ontstak Teamchef Völler in woede voor de televisiecamera. Hij schold toen op onvergetelijke wijze de kritische Duitse pers de huid vol.