Chelsea is nieuwe koploper na zege op Manchester United

In de Engelse competitie heeft Chelsea de topper tegen Manchester United met 1-0 gewonnen en daarmee de leiding overgenomen van Arsenal. De afgeloste koploper verspeelde twee punten door op eigen veld met 0-0 gelijk te spelen tegen Fulham, waar doelman Edwin van der Sar een glansrol vervulde.

Chelsea was tegen Manchester United de dominerende partij. Pas in de slotfase beet de regerend kampioen van zich af, maar het was ontoereikend om de nederlaag af te wenden. Het enige doelpunt werd voor rust gemaakt door Lampard, die een strafschop benutte. De penalty werd toegewezen nadat Manchesters aanvoerder Roy Keane het jonge talent Cole ondersteboven had gelopen.

Arsenal had tegen Fulham een groot veldoverwicht, maar sprong slordig om met de kansen. Bovendien stak Fulham-doelman Van der Sar in grootste vorm.

In Italië heeft Internazionale in Turijn koploper Juventus de eerste nederlaag (3-1) van het seizoen toegebracht. Uitblinker bij de Inter was oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz, die twee doelpunten maakte. De Argentijnse spits verving de geblesseerde Christian Vieri. Naast de twee treffers stond hij ook aan de basis van Inters derde doelpunt van Martins.

Op de ranglijst is Juventus gepasseerd door zowel AC Milan als AS Roma. De Romeinse club mag zich op grond van een beter doelsaldo de nieuwe koploper noemen. Roma won op eigen veld betrekkelijk moeiteloos met 3-1 van Lecce en AC Milan versloeg Modena met 2-0 dankzij twee treffers van de Sjevtsjenko.

In de Duitse Bundesliga speelden de vier hoogst geplaatste ploegen alle gelijk. Voor Bayern München gold dat als een smadelijk resultaat, omdat op eigen veld met 2-2 gelijk werd gespeeld hekkensluiter FC Köln. Koploper VfB Stuttgart had het moeilijk in de uitwedstrijd tegen VfL Bochum en had geen reden tot klagen over de 0-0 eindstand. Weder Bremen ondervond in Hamburg veel tegenstand van HSV. Met 1-1 konden beide ploegen leven. Bayer Leverkusen kwam in de thuiswedstrijd tegen München met de schrik vrij. Kort voor tijd stelde Lucio het gelijkspel (2-2) veilig.

Bij Hertha BSC is de positie van trainer Huub Stevens opnieuw onder druk gekomen. De Berlijnse club verloor op eigen veld met 3-1 van Schalke 04. Hertha zakte als gevolg van de nederlaag naar de voorlaatste plaats, die het deelt met Eintracht Frankfurt.

In Spanje had Valencia een goed weekeinde. Zelf versloeg de ploeg Real Zaragoza met 3-2 en zag het de concurrenten punten verspelen. Real Madrid kwam bij Osasuna niet verder dan een 1-1 gelijkspel en Deportivo leed op eigen veld een smadelijke 1-0 nedelaag tegen Villareal.