Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Pietje Bell prijs voor eigenwijze en opvallende kunst

`Ondeugende' personen of instellingen maken voortaan kans op de Pietje Bell Award. Deze nieuwe prijs is ingesteld door de Rotterdamse Kunsthal. De jaarlijkse prijs gaat volgens de organisatoren naar een opvallend initiatief in de kunsten in Nederland en daarbuiten. Net als Pietje Bell gaat het om mensen of instanties die tegen de stroom in gaan en ondanks tegenslag iets moois en waardevols tot stand brengen. Een jury kiest donderdagavond 6 november de eerste winnaar. Het prijsgeld van 10.000 euro wordt jaarlijks betaald door de Stichting Doen.