Crostini met geitenkaas en tomaten

Pel de tenen knoflook, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder zo nodig de groene kern. Snijd de knoflook met een vlijmscherp mes of met behulp van een knoflooksnijder in flinterdunne plakjes.

Verhit de olijfolie in een kleine pan op een matig vuur. Schep er de knoflook door en laat langzaam bakken tot de plakjes goudgeel zijn. Neem de pan van het vuur en laat de knoflook en de olie afkoelen.

Doe de geitenkaas in een keukenmachine en voeg de zongedroogde tomaten en de knoflook met de olie toe. Draai met korte stootjes tot een grove puree. Doe het mengsel over in een kom.

Schep de verse oreganoblaadjes en de gehakte kappertjes door het kaasmengsel. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Snijd het brood in sneden en leg die op een rooster in een bakplaat. Kwast het brood in met wat olijfolie en zet circa 5 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven, of tot de sneden goudbruin zijn.

Smeer het kaas-tomatenmengsel over het warme brood, leg er een of twee plakjes tomaat op en zet een paar minuutjes onder een hete grill. Dien onmiddellijk op.