Margarita wil vader en Bernhard laten getuigen

De advocaten van prinses Margarita en haar man Edwin de Roy van Zuydewijn willen onder anderen prins Bernhard en de vader van Margarita, Carel Hugo de Bourbon de Parme, horen in een voorlopig getuigenverhoor. Dat bevestigde een van de advocaten van het paar, B. Böhler, vandaag. De raadslieden hebben vorige week bij de rechtbank in Den Haag een verzoek ingediend voor het houden van de verhoren. Met de getuigenverhoren kunnen bewijzen worden verzameld voor de verdere juridische procedure. Het gaat volgens Böhler in eerste instantie niet om het voorbereiden van een schadeclaim. Maar het onderzoek kan wel informatie opleveren die een eventuele claim later kan ondersteunen. Naast prins Bernhard en de vader van Margarita willen de advocaten van het paar ook directeur F. Rhodius van het Kabinet der Koningin aan de tand voelen. Hij gaf opdracht voor een omstreden BVD-onderzoek naar De Roy van Zuydewijn. De raadslieden willen verder onder anderen het hoofd van de AIVD (voorheen BVD), S. van Hulst en NOS-journaliste Maartje van Weegen ondervragen. De rechtbank besluit binnen vier weken of het verzoek voor het verhoor zal worden gehonoreerd.