Huizenverkopen in VS onverwacht naar nieuw record

De verkoop van het aantal bestaande woningen in de Verenigde Staten is in september met 4 procent gestegen naar een recordhoogte van 6,69 miljoen op jaarbasis. Dit meldt de NAR, de National Association of Realtors. Analisten hadden gerekend op een daling ten opzichte van de 6,47 miljoen op jaarbasis in augustus mede door de licht gestegen hypotheekrente. Daarnaast bleef het aantal verkochte nieuwe woningen rond de 1,15 miljoen op jaarbasis. Voor de vierde maand op rij kwam dit cijfer van het Amerikaanse ministerie van Handel boven de 1,1 miljoen uit. Ook dat is een record. De verkoop van nieuwbouw en bestaande woningen in september komt samen geannualiseerd uit op het record van 7,835 miljoen. Volgens analisten duidt de toenemende vraag naar woningen op een sterke groei van de Amerikaanse economie.