BOB drinkt te veel

Een op de zes BOB's (bewust onbeschonken bestuurder) drinkt te veel alcohol. Dat blijkt uit een steekproef die jongerenorganisatie TeamAlert zaterdag heeft gehouden in twaalf discotheken. TeamAlert noemt de resultaten ,,schokkend''.

BOB is volgens de campagne van het ministerie van Verkeer degene die ervoor kiest om niet te drinken en zijn vrienden veilig thuis brengt. Uit de blaastest die TeamAlert zaterdag hield, bleek dat 218 van de 1.267 bestuurders die deze afspraak maakten toch te diep in het glaasje keken. Volgens een woordvoerder van TeamAlert ligt het percentage overtreders zeer waarschijnlijk nog hoger omdat sommige discotheekbezoekers de stands van de organisatie aan het eind van de avond bewust meden.

De vrijwilligers van de organisatie wisten na bemiddeling 152 van de 218 bob's die te veel gedronken hadden ervan te overtuigen de auto te laten staan. De andere 66 bestuurders stapten toch in. ,,We hebben ze indringend gewaarschuwd. Meer kunnen wij niet doen. Het blijft hun eigen verantwoordelijkheid'', zei de woordvoerder.

Met deze actie in discotheken, die samen met twee andere jongerenorganisaties is opgezet, hoopt TeamAlert het hoge aantal doden onder jongeren in het weekendverkeer terug te dringen.