Mabelgate

Mabelgate is voorbij. Ongetwijfeld volgen er nog vragen over zwartgeld dat wit is gewassen en volgen er nog pikante verhalen over het liefdesleven, maar dat alles zal eens droogvallen.

Friso en Mabel verrichten hun werk in stilte want in stilte kun je grote dingen doen. Beatrix stopt verder met Balkenende, misschien zou ze die man Huis ten Bosch wel uit willen trappen, maar dat kan niet. De monarch kan nooit zeggen en nooit doen wat ze graag zou willen. Rampzalig ook in een tijd waarin allerlei mafkezen via radio en tv baarlijke nonsens kunnen vertolken.

Tenslotte, de regering-Balkenende II heeft thans een voorstel gedaan dat ook navraag en onderzoek mogelijk maakt van de seksuele activiteiten van de burgers. Soms vraag je je af: ,,In wat voor samenleving ben ik eigenlijk verzeild geraakt?'' Man en vrouw zijn toch gelijkwaardig en leven overeenkomstig hun seksuele geaardheid?

Er zijn toch seksuele rechten van de mens waar het enige kritische ethische criterium respect is voor de ander? Niet het gezin, maar het individu is de hoeksteen van de samenleving. Individuen zijn van elkaar afhankelijk in vrijheid en deze vrijheid wordt begrensd door respect voor de ander. Nog een adviesje voor Balkenende: laat Mabel Mabel zijn en koester geen ongezonde interesse in de seksuele activiteiten van je naaste. Het staatsbelang wordt echt niet geschaad.