Eigennnieuws uit Singapore

Terug of niet

Op een dag vertelde mijn papa en mama dat we gingen verhuizen naar Nederland of België. We zouden al na de kerstvakantie gaan. Mijn vriendinnen waren erg verdrietig. Mijn zusje Sasha wilde niet, maar ik wel. Ik woon hier al zo lang en Nederland is zo leuk. Maar het ging niet door. Dat vond ik eerst jammer. Maar het is hier óók leuk. Nu kan ik tenminste doorgaan met wedstrijdzwemmen en tapdansen.

Het eten is hier ook erg lekker, vooral de curry puffs en chicken rice van onze nenek. Nenek is onze Singaporese oma en mama's hulp. Haar curry puffs zijn de beste.

Hier gaan we ook elk jaar naar Maleisië naar een klein eiland, waar we snorkelen en van de pier springen. Dat kan natuurlijk niet in Nederland. Misschien dat we nu volgend jaar verhuizen.

Ik mail veel met mijn vriendinnen en ik chat ook. Mijn beste vriendin is Frederique. We halen veel kattekwaad uit. We hebben ook een poes, die we van vrienden hebben gekregen toen zij teruggingen naar Nederland.

Veel kinderen moeten dan huilen. Onze poes heeft een knik in zijn staart. Dat hebben veel poezen hier, soms hebben ze helemaal geen staart. Zonder staart is het heel moeilijk om op tafel te springen.

Meike Brouwer, 10 jaar

Geen kauwgom

Ik woon nu al tien jaar in Singapore. Ik vind het er wel leuk, ook al wordt er geen kauwgom verkocht en mag er niks op de grond gegooid worden (in andere woorden: ze zijn hier erg streng bij de politie). Maar toch blijft het leuk in Singapore.

Ik vind het hier ook leuk omdat het elke dag straalt van de zon. En het is ook lekker dat je tussen allemaal tropische landen en eilanden zit. Maar daar zijn ze ook nogal streng. Zo krijg je een boete in Maleisië als je het toilet niet doortrekt of de kraan niet uit doet.

Ook al zijn er van die regels is het nog steeds leuk in Azië.

Ook hebben ze hier ander geld, dat heet de Singapore dollar.

Silvan Koortens, 10 jaar

Waarom is Singapore, Singapore?

Er zijn mensen die zich afvragen waarom Singapore Singapore is. En dat is waar ik het over ga hebben. Er bestaat ook een legende over, die gaat als volgt.

Er waren eens reizigers die op een heel groot eiland kwamen. Ze waren met een bootje en liepen op het strand. Toen opeens zagen ze een vreemd wezen uit het bos de zee in gaan. Het was een soort leeuw, maar hij had een vissenstaart. Ze noemden dit wezen de Merlion, mer, het Franse woord voor zee en lion wat Frans is voor leeuw. Ze gingen het eiland verkennen en noemden het Singapore, singa van leeuw en pore van meermin. Singapore is een Maleise naam en het hoorde eerst dus bij Maleisië.

Yasmine Claessens, 11 jaar.