EN VERDER

Heemtuinen

In Nederland en Vlaanderen zijn – vaak dankzij particuliere initiatieven – diverse natuurlijke tuinparken aangelegd. Een van de oudste heemtuinen is het Dr. Jac. P. Thijssepark in Amstelveen, waarvan de aanleg begon in 1942. Sindsdien heeft Nederland er divsere natuur- vlinder- en insectentuinen, maar ook educatieve tuinen bijgekregen. Van de Stichting Oase in Beuningen is dit jaar een mooie gids verschenen waarin al dit soort tuinen per provincie is vermeld. De gids is mooi geïllustreerd en zeer overzichtelijk. De gids is alleen te bestellen via www.stichtingoase.nl

Oasegids Natuurrlijke parken en tuinen in Nederland en Vlaanderen. Stichting Oase, Kloosterstraat 5a, 6641 KW Beuningen. Inl 024-6771974 of.

Turks cultureel festival

Van 25 oktober tot en met 4 november wordt er een Turks Cultureel Festival gehouden. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven zijn nog tot en met 26 oktober de Turkse filmdagen. De Kuip in Rotterdam is 25 oktober van 13-17u vrij toegankelijk om te gnieten van Turkse muziek, dans en niet te vergeten de Turkse keuken.

Inl 010-4369151.

Watertekort

De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) organiseert 24 okt (17-19u) samen met NWP een bijeenkomst over de rol van de VN bij het watertekort. Diverse sprekers komen aan het woord, waaronder Caroline Figuères van het UNESCO-IHE Institute for Water Education te Delft. Hotel Arena, 's Gravesandestraat 51. Amsterdam. Aanmelden info@nwp.nl. Inl www.water2003.nl & www.wateryear2003.org

Everzwijnexpeditie

Op zaterdag 25 oktober kunnen bezoekers om 16u30 mee met de everzwijn-expedities op de Veluwe. Een ranger begeleidt een groep van maximaal 25 personen naar het door Staatsbosbeheer gebouwde Natuurtheater. Dit wildobservatorium in de vorm van een arena, biedt een uniek uitzicht op een zoelplaats waar de wilde zwijnen een bad nemen. Donkere kleding, wandelschoenen en verrekijker aangeraden. Roken, parfum, aftershave en huisdieren verboden.

Res VVV-balie A'doorn of 900-1681636. Duur ca. 3 uur. Deelname €7,95, 6 t/m 11 €5,75. Vertrekpunt N304, de weg van Apeldoorn naar Ede. Halverwege Ugchelen en Hoenderloo bij de T-splitsing Otterloseweg en Harskamperweg (= zandpad met Staatsbosbeheerhek). Ranger bij hectometerpaal 20.6.

Carmiggelt

De Vereniging van Carmiggeltvrienden organiseert 25 okt (15-17u) een bijeenkomst rondom de schrijver Simon Carmiggelt. Mmv Martin Bril, Fred Delfgaauw, Gerd de Ley en Menno Voskuil.

Centrale Bibliotheek Amsterdam, Prinsengracht 587. Inl 020 5230900 & www.oba.nl