Hertha BSC geeft Stevens laatste kans

De clubleiding van Hertha BSC gunt Huub Stevens nog een allerlaatste kans. Hij mag trainer blijven in Berlijn, als Hertha de komende twee wedstrijden wint. Bij verlies of een gelijkspel stapt Stevens vrijwillig op.

Het lot van de 49-jarige Stevens ligt daarmee mede in handen van Hansa Rostock, waar Hertha komende zaterdag voor de competitie speelt en volgende week dinsdag opnieuw moet aantreden voor een bekerwedstrijd. Als Hertha zaterdag in Rostock verliest, zit Stevens dinsdag in hetzelfde stadion al niet meer op de bank.

Na een lange reeks teleurstellende wedstrijden was de positie van Stevens dit weekeinde onzeker geworden. Zaterdag werd hij door de eigen fans voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen uitgejoeld. Hertha is na de 4-1 nederlaag nu hekkensluiter in de Bundesliga en werd vorige week in de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi uitgeschakeld door het Poolse Groclin Grodzisk.

Het idee van een ultimatum stamt van manager Dieter Hoeness, die Stevens in juli 2002 naar Berlijn haalde en hem tot afgelopen weekeinde steeds openlijk heeft gesteund. ,,Het gaat alleen nog maar om winst'', verklaarde Hoeness gisteravond op een persconferentie in Berlijn. ,,We zijn in een situatie waarin we niet lang meer kunnen wachten.'' De spelersraad van Hertha heeft zondagavond ingestemd met de nu gekozen oplossing.

Terwijl Stevens zich voorbereidt op het cruciale competitieduel van aanstaande zaterdag, gaat de clubleiding zich al bezighouden met een eventuele opvolging. Hoeness: ,,Als het met Stevens niet goed gaat, moeten we voorbereid zijn.''

Het contract van Stevens loopt tot 2005. Met het ultimatum riskeert hij een afkoopsom van een miljoen euro mis te lopen. Hij verdient naar verluidt twee miljoen euro per jaar. Hij is daarmee de duurste trainer in de Bundesliga.