Opinie

Krols

Als je de paus zo gebogen ziet ploeteren is het net of zijn Duracell-batterijen bijna leeg zijn. Hij is deze week vaak in beeld omdat hij vijfentwintig jaar bij de zaak is en dat wordt met de hele firma stevig gevierd. Ik vind het zo lief dat er in Vaticaanstad regelmatig honderden mannen, die iedere seksuele prikkel principieel moeten onderdrukken, met elkaar gaan zitten kletsmajoren over seks voor het huwelijk, de pil, condoomgebruik en homoseks. Dat heeft iets ranzigs. Van die prostaatpratende oude mannen, die ‘s avonds massaal de hand aan zichzelf of elkaar slaan, die dan onderling gaan zitten smoezen. Wim Kan zei al: ,,Als je de sport niet beoefent moet je je ook niet met de spelregels bemoeien.”

Youp

Mogen die Amerikaanse kardinalen ook meepraten? Die worden bij de poort waarschijnlijk wel eerst gefouilleerd om te kijken of er geen illegale misdienaars onder hun rok verstopt zitten. En de liberale Nederlanders? Bij ons is er toch niet één priester die zich nog aan het celibaat houdt? Henk Krol van de Gay Krant, de Margriet voor de politiek correcte provincienicht, noemt in zijn blaadje de deken van Weert bij naam en splitst de man allerlei homoseksuele handelingen in de maag. In hetzelfde nummer wordt een hoge ambtenaar van het ministerie van Justitie beschuldigd van allerlei onfrisse praktijken met minderjarige jongetjes. Ook hij zou in het Eindhovense Anne Frankplantsoen aan heel wat minderjarige achterhuisjes gesnuffeld hebben. Er wordt onder andere gesuggereerd dat hij het met de mannetjes op de achterbank van de ruime dienstauto deed. Ik zie de chauffeur via de achteruitkijkspiegel aan zijn baas melden: ,,Trekt u af, dan trek ik op!”

Inmiddels schijnt de aangifte, die tegen de man in kwestie is gedaan, een valse nichtenaangifte te zijn en de politie heeft het onderzoek tegen de betreffende ambtenaar voorlopig gestaakt. De jongen die aangifte deed, werd waarschijnlijk betaald door SBS, de Gay Krant of het doorgaans altijd zeer betrouwbare heteromannenblad Panorama. Ik weet niet wie ik moet geloven. Minister Donner begon zo vlug om zich heen te slaan dat ik onmiddellijk dacht: hier is meer aan de hand. Daarbij ben ik een beetje wantrouwig richting Justitie. Waarom horen we maar niks over de vrijbrief van Eddy de K.? Dat onderzoekje moet toch zo langzamerhand afgerond zijn?

Seks bepaalt het leven en dat houdt geen paus, kardinaal of bisschop tegen. Ons Mabeltje ging er uiteindelijk ook aan ten onder. In haar geval was het een gezonde studentenwip met een erg foute meneer. ,,Ze had het eerder moeten toegeven”, zeggen de meeste mensen, ,,maar volgens mij gaf ze het indirect toe. Ze lag aan boord vooronder!” Duidelijker kun je het niet zeggen.

Naar aanleiding van Mabelgate werd mij afgelopen week vaak de vraag gesteld of ik alles wat ik voor mijn huwelijk geflikt heb aan mijn vrouw heb opgebiecht. Het antwoord is `nee’. Wat ik tijdens mijn huwelijk allemaal uitspook vertel ik niet eens, laat staan de heftige avonturen tijdens mijn woeste vrijgezellenperiode.

Die Bruinsma lacht zich ondertussen helemaal het schompes. Door zijn toedoen wankelt de monarchie behoorlijk. Zelfs de trouwste oranjeklanten krabben hardnekkig achter het oor. Het is inmiddels een behoorlijk zootje. Opa met zijn winkeldievenwraak, Alex met zijn oorlogsmisdadigersdochter, Margarita met haar claimbaron met hele losse handjes en nu Friso met zijn gangstermeisje.

Trix liep deze week diep depressief over haar Italiaanse landgoed. Ze weet niet hoe het verder moet. De Nederlandse ambassadeur in Zuid-Afrika heeft ze ooit nog over laten plaatsen omdat hij met zijn vriendin flikflooide en nu moet zij aan haar kerstdiner een schoondochter dulden die jaren met een getrouwde Bosniër lag te hutseflutsen. Dat is ingewikkeld. Maar ondertussen is ze oud en wijs genoeg om te weten hoe de hormonen de mens kunnen opjagen. Opa Hendrik was een bekende schuinsmarcheerder, haar vader Bernhard wist er alles van en nu een schoondochter die niet voor één man te vangen is. Ze beseft dat ze moeder is van een doodgewoon Hollands gezin.