Musical over John Lennon

Volgend najaar gaat op Broadway een musical over John Lennon in première, met circa dertig songs die Lennon schreef sinds de Beatles in 1970 uit elkaar gingen.

De hoofdrollen worden gespeeld door twaalf acteurs, die Lennon elk laten zien tijdens bepaalde fases van zijn leven. ,,Zijn boodschap van love & peace is heel, heel belangrijk, vooral nu'', zegt zijn weduwe Yoko Ono, die toestemming heeft gegeven voor de productie. Onzeker is alleen nog of ook het nummer Give peace a chance (1969) kan worden gebruikt. Dat is weliswaar door Lennon geschreven en opgenomen met zijn eigen Plastic Ono Band, maar het werd geregistreerd als een Lennon/McCartney-compositie, omdat de Beatles toen formeel nog bestonden.

Over de rechten die McCartney op het nummer heeft, moet nog worden onderhandeld. The Lennon Project, zoals de werktitel luidt, past in de rage in musicals op basis van oude hits – van de Abba-show Mamma Mia! tot musicals met de muziek van Madness, Queen, Boy George en Billy Joel. Binnenkort gaat in Londen de musical Tonight's the night in première, met nummers van Rod Stewart.