Bijna altijd onderweg

Hij is gewend veel te reizen. Dat komt goed uit, want al is Jos Schoemaker (42) pas kort de vice-president en general manager van Unisys, hij is toch gemiddeld vier dagen per week onderweg. Dat is iets minder dan de vijf dagen die hij onderweg was als directeur Europa voor American Management Systems (AMS), zijn vorige functie. ,,Maar het blijft zwaar'', zegt Schoemaker. Bij Unisys is Schoemaker verantwoordelijk voor 4.000 werknemers in zowel Europa en het Midden-Oosten als India en Afrika. ,,Ik heb een kantoor in Londen en bij Schiphol en woon nog altijd in Nederland'', zegt hij. Schoemaker ging naar Unisys – wereldwijd 37.000 medewerkers in honderd landen – omdat hij verantwoordelijk wilde zijn voor de uitvoering. ,,Bij AMS gaven we alleen adviezen'', vertelt Schoemaker. ,,Bij Unisys zijn we ook verantwoordelijk voor de uitvoering. Bovendien is Unisys zeer actief geworden in de outsourcing (de uitbesteding van bijvoorbeeld de IT-infrastructuur) wat voor mij een belangrijke reden was om over te stappen.''

personalia@nrc.nl