Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Gesprek met Madeline Allbright, oud-minister van Buitenlandse Zaken van Amerika. Verder een reportage met drie wetenschappers over de effecten van het het boren naar olie in de Waddenzee. Ned.1, 20.23-20.56u.

De grootste leugens van Nederland. Over spraakmakende Nederlandse leugen-affaires, zoals het Kamerlid voor Groenlinks Tara Singh Varma, Mabel Wisse Smit en schrijver en moordenaar Richard Klinkhamer. Daarnaast peilt Maurice de Hond, de opvatting van Nederlanders over liegen. SBS6, 20.30-21.30u.

Nova. Aandacht voor het overleg tussen kabinet, werkgevers en vakbonden en een gesprek met de Israëlische piloot Iftach Spector die tegen bezetting van Palestijnse gebieden is. Ned.3, 22.22-23.05u.

DOCUMENTAIRE

Werken aan werk: De koffiebranderij. Zie tv-vooraf. Ned.3, 21.30-22.00u.

Andere tijden. Gesprek met mensen die op jeugdige leeftijd op het eind van de oorlog in 1944 naar landen als Zweden, de VS, Engeland en Denemarken gingen om bij te komen van de zware oorlogstijd. Ned.3, 20.55-21.30u.

't Zal je maar gebeuren: Na Hiroshima. Aantal portretten van mensen die de atoonbom op Hiroshima overleefden. Aan de orde komen hoe zij dit hebben verwerkt en wat voor gevolgen op hun leven had. Ned.1, 23.08-23.45u.

VPRO's Import: Putin mania. Finse documentaire over de persoonverheerlijking van de Russische president president Vladimir Putin. Er verrijzen statige standbeelden en portretten. Ned.3, 23.45-0.45u.

PRAATPROGRAMMA

Het elfde uur. Gesprekken met kardinaal Simonis over het 25-jarig pontificaat van paus Johannes Paulus II en met Marja Hasert wier moeder al jaren aan schizofrenie lijdt. Ned.1, 21.52-22.37u.

Barend & Van Dorp. Gesprek met deejay Giel Beelen en de bondscoach van het hockey-team Joost Bellaart. RTL4, 22.30-23.30u.

AMUSEMENT

Nationale nieuwsquiz 2003. In deze derde aflevering nemen de Tweede-Kamerleden Harry van Bommel (SP), Nebahat Albayrak (PvdA) en Wijnand Duyvendak (GL) het op tegen leden van de regeringsingspartijen Wim van de Camp (CDA), Francine Giskes (D66) en Hans van Baalen (VVD). Ned.1, 21.05-21.52u.

JEUGD

Het klokhuis. Deze week uitzendingen over de kwaliteit van leven met vanavand aandacht voor ouder worden en wat er met het lichaam gebeurt. Ned.3, 18.30-18.48u.

FILM

Flodder 3 (Dick Maas, 1995, Nederland). Lamlendige derde bioscoopfilm over de Flodders vertelt het slapst denkbare verhaaltje over de asociale familie in een even chique als hypocriete villawijk. Met Nelly Frijda, Coen van Vrijberghe de Coningh, Tatjana Simic en zónder Huub Stapel en René van 't Hof. Veronica, 20.30-22.50u.

.La nuit de Varennes (Ettore Scola, 1982, It./Fr.). Spiritueel, menslievend een zeer goed gedocumenteerd verslag van de vlucht van Lodewijk XVI voor zijn volk (1791), gadegeslagen vanuit een achtervolgende koets door een gemêleerd en exemplarisch gezelschap, onder wie de bejaarde aristocraat Casanova (Marcello Mastroianni) en de investigatieve journalist Restif de la Bretonne (Jean-Louis Barrault). TV5, 22.30-0.30u.

Love, etc. (Marion Vernoux, 1996, Frankrijk). Verdienstelijk, nadrukkelijk gestileerd verslag van de ménage à trois van een pittige Charlotte Gainsbourg, haar rustige echtgenoot Yvan Attal en diens flamboyante boezemvriend Charles Berling. ARD, 0.50-2.30u., tweetalig.

Barbarella (Roger Vadim, 1968, VS). Stripverhaal van Jean-Claude Forest lag ten grondslag aan deze vermeend scandaleuze, gedateerd ogende science fiction-film. Jane Fonda leert als astronaute tijdens belangrijke missie seksualiteit kennen en valt voor een blinde engel. BBC1, 1.10-2.45u.

RADIO

De avonden. In het eerste uur teksten van P.F.Thomése, Thomas Verbogt, Hagar Peeters en A.L. Snijders. In het tweede uur een portret van de Bond tegen het vloeken. 747AM, 22.02-24.00u.

Faros cultuur. Aandacht voor `poetry slams' waarin dichters elkaar trachten te overtroeven door een mix van poëzie, performance en muziek. Gesprekken met enkele beoefenaren en een organisator van poetry slams. Morgen, 747AM, 15.02-16.00u.