Blondie: The Curse Of Blondie

Rond 1980 maakte Blondie, voortgekomen uit de New Yorkse new wave-scene, de perfecte radiopop, vol verleidelijke melodieën en, dankzij zangeres Deborah Harry, een nog net nette dosis seks.

De groep keerde in 1999 na zestien jaar afwezigheid terug met het zeer behoorlijke No Exit, waarop zeker een handvol nummers kon wedijveren met de klassiekers van weleer. The Curse Of Blondie blijft daarbij wel wat achter, maar te prijzen valt dat de groep niet al te overduidelijk op het stramien van toen is doorgegaan. The Curse Of Blondie kent een stel aardige rockers, een bewerking van een liedje uit Okinawa, een rapnummer en behoorlijk wat opwekkende stukken waaraan nogal wat elektronica te pas is gekomen: meer de latere danshit `Call Me' dan het luchtige popliedje `Denis' dus, en aan de toegevoegde remix van de single `Good Boys' is zowaar `Call Me'-producer Giorgio Moroder te pas gekomen. Het is een wat warrig geheel, maar Harrys smeltende gevoel voor een warmbloedige zangmelodie is nog volkomen intact.

(Epic/Sony)***