Schietpartij Amstelveen: twee doden

In Amstelveen zijn vanmorgen twee doden gevallen bij een schietpartij. De slachtoffers, een man en een vrouw, reden in een auto toen zij onder vuur werden genomen door twee schutters op een scooter.

De scooter met de schutters stond geparkeerd in de middenberm van de Keizer Karelweg, een doorgaande weg in Amstelveen. De auto, een Mercedes CL 500, reed richting Amstelveen de scooter tegemoet.

Volgens ooggetuigen werd het vuur ,,in twee à drie salvo's'' vanaf de scooter geopend op de beide inzittenden van de auto. De Mercedes schoot daarna de middenberm op en kwam tot stilstand tegen een auto die aan de andere kant van de weg geparkeerd stond. Het incident had even na half elf vanmorgen plaats. De daders van de schietpartij zijn ontkomen.

Aan het begin van de middag waren de slachtoffers nog niet geborgen. De wijde omgeving was afgezet. De technische recherche verrichtte sporenonderzoek en verzamelde enkele tientallen kogelhulzen.

Bij de politie is één van de twee slachtoffers, de man, ,,bekend uit het criminele milieu'', aldus een politiewoordvoerder. Volgens de politie ,,behoort een afrekening tot de mogelijkheden''. Van de vrouw was de identiteit vanmorgen nog niet bekend.