VOORKEUR MUZIEK

Bernsteins Broadway

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest wijdt met Bernsteins Broadway een festival aan Leonard Bernstein als musicalcomponist met delen uit On The Town en Westside Story, twee liedprogramma's en een uitvoering van Candide in de complete versie uit 1989. Scott Terrell dirigeert en verzorgt pianobegeleidingen, er wordt gezongen door Amerikaanse en Nederlandse zangers en het koor van de Nationale Reisopera.

Bernsteins Broadway:

9 t/m 18 okt in Grote Zaal en Jurriaanse Zaal De Doelen Rottterdam res 010-2171717.

Fellini

De tien jaar geleden overleden Italiaanse cineast Federico Fellini wordt door I Compani geëerd met een tournee met een gevarieerde voorstelling. VJ Martijn Grootendorst bewerkte foto's, tekeningen en filmfragmenten van Felllini tot een beeldspel met teksten van Rosita Steenbeek en Peter van Bueren. Verder klinken bewerkingen van filmmuziek van Nino Rota en nieuw werk van saxofonist Bo de Graaf.

Fellini: 20 okt 20u30 Chassé Theater Breda. 076-5303132; 14 okt Isala Theater Capell a/d IJssel res 010-4586400. Inl 024-3785041.

Trijntje Oosterhuis

Nederlands eigen souldiva vond na het uiteenvallen van Total Touch nieuwe inspiratie in de jazz. Ze stond al in `99 op North Sea Jazz met Herbie Hancock, de afgelopen zomer met Pat Metheny. Nog geen twee weken geleden zong ze bij het Michiel Borstlap Trio in De Doelen. Volgende week begint ze met haar eigen band in de vertrouwde total Touch-stijl aan aan een nu al vrijwel uitverkochte reeks van twaalf concerten in Nederlandse clubs als Mezz, De Gigant, Hedon, LVC en 013.

16 okt 21u Paradiso, Amsterdam. res. 020-6264521.