Op de meeste plaatsen droog

Vanaf zaterdag wordt een streep gezet onder het wisselvallige weer van dit moment. Dankzij een hogedrukgebied dat richting Nederland trekt, krijgen we een droge periode met koude nachten en kans op mist.

Vanavond en vannacht is het zacht. De minimumtemperatuur wordt later vanavond bereikt en ligt op een graad of 13. Verder is het overwegend bewolkt en valt van tijd tot tijd lichte (mot)regen.

Morgenochtend lijkt het op de meeste plaatsen droog te zijn en bovendien schijnt de zon af en toe; de meeste zon lijkt voor het zuiden van het land bestemd. Morgenmiddag echter neemt de kans op regen opnieuw toe. De temperatuur stijgt naar waarden van 16 graden in het noorden tot plaatselijk 19 graden in de zuidelijke provincies. De zuidwestelijke wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig (6 Beaufort).

Morgenavond, maar vooral in de nacht naar zaterdag klaart het vanuit het noorden naar verwachting behoorlijk op. Zaterdag overdag is het nog niet helemaal droog, want vooral de noordelijke provincies zijn gevoelig voor een enkel buitje. Verder schijnt de zon al geregeld. Bij een matige, aan zee vrij krachtige westelijke wind wordt het rond 15 graden.

Vanaf zondag is het een aantal dagen droog en rustig herfstweer met geregeld zon. De nachten en vroege ochtenden leveren misschien wel mist op en aan de grond kan het licht vriezen, overdag wordt het rond 14 graden.