Montoya boos op FIA

Pablo Montoya heeft de internationale autosportfederatie (FIA) flink bekritiseerd in een reactie op de tijdstraf die de Formule I-coureur kreeg tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten. ,,De FIA wil dat wij inhaalmanoeuvres maken'', sprak een geïrriteerde Montoya vandaag in Suzuka. ,,Maar wanneer we coureurs passeren, krijgen we een straf.''

Twee weken geleden, tijdens de Formule I-race op het circuit van Indianapolis, haalde de Colombiaan Ferrari-coureur Rubens Barrichello in. Die belandde in de grindbak, en moest de strijd moest staken. De wedstrijdcommissarissen meenden dat Montoya fout had gehandeld en gaven hem een zogeheten stop-and-go-penalty. De Williams-coureur eindigde daardoor slechts als zesde en kon de wereldtitel vergeten.

,,We moeten professionele stewards krijgen'', sprak Montoya. ,,Die kunnen zo'n actie goed beoordelen.'' Oud-coureurs hebben Montaya's voorkeur.