John de Mol vergroot belang in Manchester

John de Mol, een van de oprichters van mediaconcern Endemol, heeft zijn belang in de Britse voetbalclub Manchester United vergroot van 3,48 procent naar 4,11 procent. De Mol bezit nu via zijn investeringsmaatschappij Talpa Beheer BV 10,7 miljoen aandelen Manchester.

Ook Malcolm Glazer, de Amerikaanse eigenaar van Super Bowl-kampioen Tampa Bay Buccaneers, heeft zijn belang vergroot. Glazer bezit nu 8,94 procent, zo blijkt uit melding van de beursgenoteerde voetbalclub.

De Britse club meldde de uitbreiding van de belangen een dag nadat de grootste aandeelhouder van Manchester zijn greep op de club heeft verstevigd. De twee Ierse miljonairs John Patrick McManus en John Magnier, die rijk zijn geworden met paardenraces, controleren sinds dinsdag 23,15 procent van de aandelen. Zij kochten dat pakket van het Britse mediabedrijf BSkyB.

De jongste handel in aandelen van Manchester United blaast overnamegeruchten een nieuw leven in. De aandelenkoers van Manchester is de laatste twaalf maanden ruim verdubbeld. Het bedrijf is nu meer dan 1 miljard euro waard op de beurs. De Mol staat met zijn belegging op winst.

Sommige beleggingsdeskundigen rekenen op een bod op de club van een van de grootaandeelhouders. De Ierse aandeelhouders hebben tot nu toe zulke plannen ontkend. De Amerikaanse tycoon Malcolm Glazer maakte onder meer naam met een bod op de in de Amerikaanse provinciestad Milwaukee gevestigde motorenfabrikant Harley Davidson.