Weg van de champignons

Gerrit Aldag (48) gaat weg. De directeur van champignonconservenbedrijf Lutèce heeft genoeg van ,,de discussie die begint te spelen'' tussen hem en de grootaandeelhouder. Dat is de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging (CNC), voor 65 procent eigenaar van Lutèce in Horst. Tussen Aldag en CNC is een conflict ontstaan ,,over wat te doen als je te veel aanvoer van champignons krijgt'', zo zegt Aldag. Hijzelf gelooft dat het bedrijf dan gewoon niet meer moet afnemen van sommige kwekers, maar CNC, als belangenbehartiger, ziet dat anders. Aldag, van huis uit scheikundige, laat het nu maar zo en gaat per 1 november – volgens de persverklaring van de onderneming – ,,in een goede sfeer'' weg. Eerder werkte hij bij farmaceut Glaxo, de kindervoeding van Wessanen en Nutricia. Lutèce heeft vier fabrieken, 400 werknemers en maakt jaarlijks ,,een paar honderd miljoen stuks'' champignonconserven in glas en blik. En o ja, zo wil hij graag nog even vermeld zien ,,om mij te pushen voor een nieuwe baan'', hij wil graag een zware directiefunctie in welke sector dan ook (,,behalve in automatiseringsland'') en heeft tweemaal een overname uitgevoerd. ,,Ik ben redelijk breed inzetbaar.''

personalia@nrc.nl