Supportersgeweld leidt tot dood van fan Deportivo

De 31-jarige Spanjaard Manuel Rios Suarez is gisteren om het leven gekomen bij een vechtpartij tussen supporters van Santiago de Compostela en Deportivo La Coruña. De aanhanger van Deportivo probeerde tijdens het bekerduel tussen de twee clubs uit Galicië twee rivaliserende groepen te scheiden. De vader van twee kinderen werd dusdanig hard in zijn lever geslagen, dat hij later in een ziekenhuis bezweek aan zijn verwondingen. Acht andere fans raakten bij de ongeregeldheden gewond bij de wedstrijd, die door Deportivo met 1-0 werd gewonnen. Ook bij het bekerduel tussen Castellon en Valencia waren ongeregeldheden. Het duel moest bij een stand van 1-1 worden gestaakt nadat scheidsrechter Jesus Tellez Sanchez was getroffen door een mobiele telefoon die vanaf de tribune naar zijn hoofd werd gegooid.