Subsidie voor acht internationale cultuurprojecten

De staatssecretarissen Van der Laan (Cultuur) en Nicolaï (Buitenlandse Zaken) stellen bijna 1,7 miljoen euro beschikbaar voor acht projecten ter bevordering van de Nederlandse cultuur in het buitenland. Dat hebben zij vanmorgen bekendgemaakt. Het geld komt uit het HGIS-Cultuurbudget (Homogene Groep Internationale Samenwerking), dat voor 2003 ongeveer 11 miljoen euro ter beschikking stelt. De stichting Papua Cultureel Erfgoed krijgt 200.000 euro om de kennis over het papoea-erfgoed te digitaliseren, de Kunsthal in Rotterdam 115.000 euro voor een tentoonstelling over de leef- en wooncultuur van Arabische wereld. Het ontwerpersduo Viktor & Rolf ontvangt 183.756 euro voor hun gisteren geopende expositie in Parijs. De andere begunstigden zijn het Schönberg Ensemble (voor een Louis Andriessen-festival in New York), het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Droog Design Development Studies, het International Documentary Filmfestival Amsterdam en het Theater Instituut Nederland.