Met de kleine naar Groningen

Van Amsterdam naar Buenos Aires naar Londen naar Wenen naar Praag naar... Groningen. Arjen Holl (41) is per september de nieuwe algemeen directeur van uitgever Wolters-Noordhoff, met het hoofdkantoor in Groningen. ,,Als je dan tóch teruggaat naar Nederland, dan graag naar een plek waar je buiten in het groen kunt wonen'', zegt Holl. ,,Wij hebben wel een kind, maar hadden nog even geen vaste plek. Dit is een stad die nu in ons leven past.'' Holl staat aan het hoofd van Wolters-Noordhoff, de educatieve tak van Wolters Kluwer. Hij krijgt 500 werknemers onder zich, waarvan het grootste deel in het noorden, de rest in Houten. Hiervoor werkte hij als secretaris van de raad van bestuur bij Elsevier, bij databank LexisNexis van Reed Elsevier in Argentinië en weer later verdeelde hij zijn week tussen Londen en Oost-Europa. De uitgeverij loopt als een rode draad door zijn loopbaan. Holl: ,,Wat het zo interessant maakt, is het spanningsveld tussen een inhoudelijk product en het tegelijkertijd zo goed mogelijk in de markt zetten ervan.''

personalia@nrc.nl