Lipgloss

Legally Blonde 2: Red White & Blonde is meer van dezelfde leuke ongein over echte blondjes die niet dom zijn en het rotsvaste vertrouwen dat kleren de man, pardon vrouw maken. Hij is op een subtiele manier ook oneindig venijniger dan de verrassingshit van een paar zomers geleden, waarin corpsmeisje Reese Witherspoon rechten ging studeren aan de Harvard universiteit en in fluorescerend roze het Amerikaanse rechtssysteem deed wankelen met haar wijsheden over kapsels en kleding. In Red White & Blonde zet ze koers naar Washington. Voor haar spiegel kiest ze de juiste kleren uit: `Nee, te Hilary. Nee, te Monica.' Om uiteindelijk als een moderne Jackie Kennedy de trappen van Capitol Hill te bestijgen. Legally Blonde 2 ontpopt zich als een parelmoeren en lipgloss variant op Frank Capra's Mr. Smith Goes to Washington, waarin thema's als dierenrechten (ook voor homoseksuele honden) als glittertjes neerdalen.

Legally Blonde 2: Red White & Blonde. Regie: Charles Herman Wurmfield. Met: Reese Witherspoon, Sally Field. In: 70 bioscopen.