Internet www.nrc.nl

A4-krant over maakbare mens

Slimmer, mooier, gezonder, sterker, gelukkiger, rijker worden, dat willen we allemaal. Met technieken als gentherapie, klonen en stamceltherapie laten wetenschappers ons geloven dat een lang en gezond leven binnen handbereik ligt. Hoe maakbaar zijn mens en maatschappij? Dat is het thema van de nieuwe A4-krant op de scholierensite. www.nrc.nl/scholieren

Langer werken

De plannen van het kabinet om Nederlanders langer te laten doorwerken zijn zo slecht nog niet, vindt een onderzoeker van het Nyfer. Een verlaat pensioen biedt vooral vrouwen kansen. Zij krijgen meer lucht in het spitsuur van hun leven als ze tot op latere leeftijd carrière kunnen maken. Op de discussiesite aandacht voor de vraag of langer doorwerken een effectief en wenselijk instrument is om vrouwen betere carrièremogelijkheden te bieden. www.nrc.nl/discussie

De mooiste noot

Muzikanten en componisten vertellen in maandblad M wat ze de mooiste noot in de muziek vinden. In het oktobernummer van afgelopen zaterdag ging zangeres Miranda van Kralingen in op de momenten van totale harmonie bij Patrick Bruel, ,,een explosie van geluk''. Het genoemde fragment van Bruel is te beluisteren op de site, waar ook alle voorgaande afleveringen van de serie te lezen zijn: www.nrc.nl/demooistenoot.