Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Interim-baas bij vervoerders

De leden van werkgeversvereniging Mobis hebben Marius Vermaas (58) gevraagd per 1 oktober secretaris ad interim te worden. Vermaas doet het graag. Mobis behartigt de belangen van de werkgevers in het `collectief personenvervoer'. Vermaas, die bestuurslid was bij Mobis, zegt deze functie op. Wel houdt hij zijn directeurschap `strategie' bij Connex Transport, het bedrijf dat onder meer de Brabantse busmaatschappij BBA en de stadsbus in Maastricht exploiteert. ,,Toen de vorige secretaris wegging, was de vraag: waar vinden we zo snel een goed ingevoerde nieuwe'', zegt Vermaas. ,,Marius, jij bent het beste ingevoerd, was daarop het antwoord.'' Vermaas moet eerst ,,de toekomstdiscussie'' binnen Mobis voeren, daarna wordt een nieuwe voorzitter gekozen. ,,Maar dat komt later. Nu is het eerst nog best druk.''

personalia@nrc.nl